Категорії
Новини Новини

Що таке монтаж вікон?

Євромонтаж або теплий монтаж – це спосіб встановлення вікон із використанням додаткових ізоляційних матеріалів для захисту монтажного шва. Ця методика установки забезпечує більш якісну гідроізоляцію та теплоізоляцію.

Чим євромонтаж вікон відрізняється від стандартної установки вікон

З’єднання віконної рами зі стіною будинку – це місце підвищених теплових втрат. Якщо при установці віконної конструкції монтажний шов виходить недостатньо герметичним, у цій області формуються містки холоду і регулярно накопичується волога.

Установка за стандартною технологією передбачає герметизацію шва лише монтажною піною. Цей матеріал є довговічним, з хорошими ізоляційними властивостями. Але через постійну дію ультрафіолету та вологи з приміщення монтажна піна швидко втрачає свої теплоізоляційні та звукоізоляційні властивості. Теплий монтаж вікон забезпечує додатковий захист монтажного шва та допомагає зберегти ізоляційні властивості піни.

Як виконується євромонтаж

Теплий монтаж передбачає тришарову ізоляцію:

  • Зовні укладається стисла ущільнююча стрічка. Вона захищає монтажну піну від негативного впливу довкілля. Стрічка повністю перекриває монтажний шов, заходить на край віконної рами та отвору.
  • Середній шар – це піна монтажна. Щоб вона рівномірно розподілялася, заповнюючи всі щілини, наносити піну слід пошарово.
  • З боку кімнати накладається стрічка з пароізоляційними властивостями для якісної герметизації шва та захисту монтажної піни від проникнення крапель вологи та пари з повітря.

Відповідно до діючих ДСТУ, для ізоляції примикань віконних та дверних блоків слід використовувати монтажні піни на основі однокомпонентних поліуретанів, попередньо стислі ущільнювальні стрічки, ущільнюючі прокладки, ізоляційні плівки та герметики на основі акрилу.

Техніку теплого монтажу слід вибирати для всіх житлових приміщень. Цей спосіб встановлення допоможе скоротити втрати тепла та забезпечить довговічність монтажного шва. Теплий монтаж буде особливо актуальним для кімнат з підвищеною вологістю: кухні та ванної кімнати, а також для спальні та дитячої кімнати, які повинні бути найтеплішими в будинку. 

Замовити євромонтаж вікон у місті Київможна біля віконного сервісу Vizer. Компанія суворо дотримується ДСТУ, що діють, і використовує для монтажних робіт якісні ізоляційні матеріали. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Останні записи